+ -

Pages

Jan 6, 2011

Soseh~Filem Aku Masih Dara


Dan kalau anda tengok trailer di atas, ada satu dialog yang berbunyi lebih kurang begini:

“Sekarang ini pun ramai yang pakai tudung sebab nak sembunyikan love bite.”

What the f**K? Dialog ini boleh timbulkan kontroversi. Kami faham genre filem ini adalah komedi tapi janganlah membuat dialog yang boleh mendatangkan persepsi negatif terhadap wanita bertudung. Dan rasanya tak ada pompuan kat dunia ini yang tiba-tiba pakai tudung semata-mata nak cover lovebite. Dah la si mak budak tue cakap sejuk hati tengok anak pakai tudung tapi sendiri tak pakai tudung. Macam agak tak logik kan?

Saya tak boleh nak kritik lebih-lebih filem Aku Masih Dara nie sebab tak tengok full lagi cerita ini. Apa pun kalau anda berminat, bolehlah pergi tengok di pawagam bermula 16 Disember ini. Apa pun kami harap Ahmad Idham boleh buat filem yang bermutu sedikit lepas ni. Janganlah asyik buat filem kontroversi murahan macam ni...


APA KOMEN ANDA??

5 Usinlahh: Soseh~Filem Aku Masih Dara Dan kalau anda tengok trailer di atas, ada satu dialog yang berbunyi lebih kurang begini: “Sekarang ini pun ramai yang pakai tudung sebab n...

No comments:

Post a Comment

< >